menu  

Joods Monument Arnhem
Joods Monument Arnhem

 

 

 

 

Joods Monument Arnhem - Nieuws

Start scholenproject Holocaust Beekdallyceum 2023

Vrijdag, 1 September 2023

Op 1 september j.l. verrichtte rector Niels van der Graaff van het Beekdallyceum de aftrap van het scholenproject Holocaust. Een nieuwe lichting Beekdallers gaat het project uitvoeren aan de hand van het vorig jaar verschenen lesboek ‘In de straten van Arnhem, estafette-herdenking Holocaust”.


In zijn toespraak vertelde de rector de tragische geschiedenis van het Arnhemse Joodse echtpaar Hartog en hun elfjarige zoontje Philip, toegewijd jeugdspeler van Vitesse. Wat begint met negeren en uitsluiten, kan ontsporen in ontmenselijking en geweld, en 'dan is het te laat, veel te laat', aldus de rector. Daarna werd de vorig jaar gemaakte Vitesse film 'Meer dan dagen geleden', een oproep tot waakzaamheid vertoond

Marcel Spanier, een van de initiatiefnemers van Joods Monument Arnhem en lid van de onderwijscommissie, vertelde over het belang van het project voor jonge mensen van nu. Hij wenste de 200 derdeklassers op de tribune succes de komende projectdagen. Aan de herdenking bij het Joods Monument Arnhem zullen leerlingen op zondag 12 november a.s. op de Kippenmarkt weer hun bijdrage leveren.

(Rector Niels van der Graaff aan het woord, rechts Marcel Spanier, foto Jos Vecht)

 

 

 

 

 

Locatie Joods Monument Arnhem:
Kippenmarkt/Jonas Daniël Meijerplaats