menu  

Joods Monument Arnhem
Joods Monument Arnhem

 

 

 

 

Joods Monument Arnhem - Nieuws

Start estafette-herdenking Holocaust op Beekdal lyceum

Vrijdag, 9 September 2022

Burgemeester Marcouch verrichtte op 9 september j.l. op het Beekdal lyceum de aftrap van de estafette-herdenking Holocaust. Het scholierenproject is onderdeel van de activiteiten van Joods Monument Arnhem.
Na de toespraak van rector van der Graaff, kreeg de burgervader het eerste exemplaar van het lesboek ‘In de straten van Arnhem, estafette-herdenking Holocaust” uit handen van Anita Hendricx en Marcel Spanier, coördinatoren van de estafette-herdenking van Joods monument Arnhem. Zij vormden samen met Thomas Hontelez van het Thomas a Kempis College de redactie. Justus Bottenheft gaf het boekje vorm. Uitgangspunt was het lesprogramma dat tijdens de eerste estafetteronde op het Thomas a Kempis ontwikkeld is. Het Beekdal lyceum neemt nu het stokje over, daarna komen andere Arnhemse scholen aan de beurt.


In zijn toespraak drukte Marcouch de leerlingen op het hart weg te blijven van discriminatie en uitsluiting en altijd “de mens in de ander” te blijven zoeken. Rector van der Graaff vertelde de tragische geschiedenis van het Arnhemse Joodse echtpaar Hartog en hun elfjarige zoontje, toegewijd jeugdspeler van Vitesse.

Op de tribune luisterden de tweehonderd derdeklassers aandachtig. Zij gaan het Holocaust project de komende maanden uitvoeren. Ook zullen zij hun bijdrage leveren aan de jaarlijkse herdenking bij het Joods Monument Arnhem op zondag 13 november a.s. op de Kippenmarkt. 

(Overhandiging lesboek 'In de straten van Arnhem' met v.l.n.r. Anita Hendricx, Marcel Spanier, Ahmed Marcouch en Niels van der Graaff, foto DG Harry van der Ploeg)


Zie ook het artikel in de Gelderlander van 12 september 2022 

 

 

 

 

 

Locatie Joods Monument Arnhem:
Kippenmarkt/Jonas Daniël Meijerplaats